BLOG

Een geweldsmonopolie houdt in dat de staat het alleenrecht heeft om fysiek geweld te gebruiken. Het geweldsmonopolie is volgens de Duitse socioloog Max Weber een van de definiërende kenmerken van een soevereine staat. (bron: Wikipedia)

Niemand weet nog wat we, althans de laatst overgebleven blanken in Platland aan de Noordzee, vieren met Pinksteren.

Als Het Klein Orkest zingt over vogels die van oost naar west vliegen, omdat ze soms hier, soms daar willen zijn, dan geloven dove millennials zoals Jetten en blinde ongediplomeerden zoals Klaver onmiddellijk dat er ook aan de andere kant van de muur iets vrolijks te beleven viel.

In mijn jeugd werden wij onderwezen in het schoolvak aardrijkskunde, geografie. We kregen lessen over klimaat, tropisch en subtropisch, gematigd en arctisch, land- en zeeklimaat.

Er was de laatste tijd nogal veel te doen om, over, met en vooral door Rob Jetten, het door de bipolair gestoorde Alexander Pechtold naar voren geschoven leeghoofdje, dat voortdurend worstelt met zijn geaardheid, waardoor hij niet vrijelijk naar islamitische gangsterstaten als Iran, voormalig Perzië, kan reizen.

Ekmar is de naam, F.R. Ekmar. Mijn vrienden noemen mij Professor, maar u mag gewoon Mijnheer tegen mij zeggen.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin